استخراج روغن کنجد به‌وسیله سیال فوق بحرانی دی اکسید کربن

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

چکیده

تکنیک جداسازی توسط گازهای فوق بحرانی کاربرد مؤثر و وسیعی در صنایع غذائی پیدا کرده است به­طوری­که در حال حاضرچندین شرکت بزرگ روش­های جداسازی فوق بحرانی را در مورد تصفیه و تولید مواد غذائی به­کار می­بندند. این رشته ازصنایع غذائی در کشور آلمان پیشرفت قابل ملاحظه­ای نموده است. به­عنوان مثال، استخراج مواد کافینی از قهوه و مواد گیاهی وچای استخراج نیکوتن از تنباکو به وسیله گاز دی اکسید کربن تحت شرایط فوق بحرانی انجام می­شود. هم­چنین در سال­های اخیر، غذاهای حاوی کلسترول مشکلات زیادی را از نظر سلامتی برای انسان به­وجود آورده­اند. کلسترول به­راحتی در دی اکسید کربن فوق بحرانی محلول است و این موضوع نوید بخش جداسازی کلسترول از مواد غذائی با منشاء حیوانی می­باشد.

کلیدواژه‌ها