سنتز، شناسایی و بررسی فعالیت ضد باکتری مشتقات جدیدی از -Nبنزیلیدن آنیلین در حضور کاتالیزور طبیعی بدون حلال

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

چکیده

در شیمی سبز همیشه به دنبال موادی هستیم که ساختن یا استفاده از آن به محیط زیست صدمه نزند. واضح است که آبلیمو به عنوان یک ترکیب کاملا طبیعی می­تواند به عنوان یک حلال-کاتالیست سبز اسیدی ملایم طیف گسترده­ای از واکنش­های شیمیایی را کاتالیز نماید. در این پژوهش از این کاتالیست جهت تراکم مشتقات آنیلین و مشتقات بنزآلدهید جهت تهیه مشتقات –N بنزیلیدن آنیلین استفاده شد. ترکیبات تهیه شده با روش­های طیف سنجی FTIR و HNMR و CNMR شناسایی شدند. برای به­دست آوردن محصول نیز نیازی به استفاده از
حلال­های آلی نیست چرا که خود تاکیدی دیگر بر سبز بودن کامل این واکنش­ها است. در مرحله آخر فعالیت ضد باکتری این ترکیبات بر روی باکتری­های گرم مثبت و گرم منفی مورد بررسی قرار گرفت. در میان ترکیبات تهیه شده، ترکیب 3e با داشتن گروه­های OH و Cl دارای بیش­ترین فعالیت ضد باکتریایی می­باشد.

کلیدواژه‌ها